Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Καταγγέλλει «τραμπουκισμούς» σε βάρος μαθητών

Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και οργανώνει παν-μαθητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 24 Οκτώβρη

Τη λυσσασμένη αντίδραση δήθεν «αγανακτισμένων γονιών» μετρημένων στα δάχτυλα ενός χεριού προκάλεσε η απόφαση των μαθητών του Γυμνασίου της Περίστασης Πιερίας, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Περίστασης βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε κατάληψη, με το πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πιερίας. Μέσα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Από νωρίς το πρωί, της Πέμπτης, αντιπροσωπεία μαθητών του Συντονιστικού και εργαζόμενοι από το ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από το Γυμνάσιο, καλώντας και τους καθηγητές του σχολείου να συμπορευτούν στον αγώνα. Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε μια μικρή ομάδα γονιών, η οποία άρχισε να επιτίθεται φραστικά στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, δεν δίστασε να επιτεθεί στον πρόεδρο του 15μελούς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει βαρύτερα το πόδι του που ήταν ήδη σε γύψο.

Οι μαθητές ζήτησαν να φύγει η ομάδα των γονιών, ώστε να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη πορεία τους. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Αποδείχθηκε ότι στόχος των «αγανακτισμένων» ήταν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι μαθητές, δε λύγισαν και την επόμενη μέρα, χτες, πραγματοποίησαν πορεία από την Περίσταση ως το Δημαρχείο της Κατερίνης.

Το ΣΑΣΠ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του Γυμνασίου της Περίστασης. Καλεί όλα τα 5μελή και τα 15μελή των σχολείων της Πιερίας να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στο παν-μαθητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 24/10 στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Καλεί τους μαθητές, μέσα από γενικές συνελεύσεις, να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Συγκυβέρνησης και της ΕΕ που τους στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, να σηκώσουν μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ