Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Να σταματήσουν τώρα τα στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με ανακοίνωση - καταγγελία της απαιτεί να σταματήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Λάρισα, με τη συμμετοχή ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και άλλων εναέριων μέσων υποστηρικτικών της πολεμικής μηχανής του.

«Η επιλογή της περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού προσομοιώνει την απόσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ούτε η επιλογή του χρόνου είναι τυχαία, αφού ήδη στη Συρία έχει ανάψει η φωτιά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και ετοιμάζεται μια νέα στο Ιράν με στόχο τον έλεγχο και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών αλλά και, κατ' επέκταση, ολόκληρης της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξάλλου, κινείται και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προτείνει στα κράτη - μέλη της να ψηφίσουν συνεργασία με το Ισραήλ, κράτος που πάντοτε υπήρξε πρόθυμο να στηρίξει τις ιμπεριαλιστικές επιλογές με αντάλλαγμα την επίσης πολύπλευρη στήριξή του από αυτούς.

Ο ελληνικός λαός, όντας ο ίδιος θύμα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, έχει δηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή του στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, καθώς και την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους συνεργασίες που τίποτα το θετικό δεν προμηνύουν για τους λαούς της περιοχής αλλά, αντίθετα, στηρίζουν και δυναμώνουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμφέροντα, που αυξάνουν τον κίνδυνο μιας γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή με θύματα τους λαούς.

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ και συνεχίζει να στηρίζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων απαιτώντας:

- Εδώ και τώρα να σταματήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ.

  • Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.
  • Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.
  • Αμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων φυλακισμένων στο Ισραήλ.
  • Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής.
  • Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ