Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ψήφο στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»!

Κάλεσμα προς τους εργατοτεχνίτες του ΥΠΠΟ να ψηφίσουν τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» - ΔΑΣ (στηρίζει το ΠΑΜΕ) στις εκλογές του σωματείου τους (ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην επαρχία και από χτες μέχρι την Παρασκευή στην Αθήνα) απευθύνει η παράταξη σε ανοιχτή επιστολή της.

Η ΔΑΣ σημειώνει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στον πολιτισμό, όπως αυτές καθορίζονται από τα νομοσχέδια για το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ και τη "βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος", το "κούρεμα" των αποθεματικών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), η συνεργασία του ΥΠΠΟ με τις ΜΚΟ είναι αποκαλυπτικές για το ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων».

Απαιτεί «την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε δεκάρα!

Διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και την πλειοψηφία στην ομοσπονδία μας, που αποπροσανατολίζει, διαιρεί τους εργαζόμενους (...)

Αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ γερό, μαζικό, που πάνω του θα ακουμπούν όλοι οι εργαζόμενοι (...) ικανό να αντιστέκεται στην επίθεση του κράτους, απαλλαγμένο από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, από τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ