Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Συσκοτίζουν και παραπλανούν Τσίπρας - Καμμένος

Σημαία της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητείται η εφαρμογή προηγούμενης απόφασης του Γιούρογκρουπ, για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού αποπληρωμής του χρέους, όπου θα καταλήγουν μέρος των εσόδων από φόρους και το πρωτογενές πλεόνασμα, όταν επιτευχθεί.

«Εχουμε μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και άρα υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ ή έχουμε μια διμερή συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία;», αναρωτήθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι δυνατόν με «διαπραγματεύσεις» να ξεστρατίσει η ΕΕ από τη στρατηγική της. Υποστήριξε ακόμα ότι «πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό, όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρου του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Είναι ο εξευτελισμός της ΕΕ αυτό το έγγραφο. Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία; Εχουμε καμία διμερή συμφωνία, την οποία δεν γνωρίζουμε;».

Οσον αφορά το θέμα της δημόσιας περιουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στη νομιμότητα ή μη των διαδικασιών, λέγοντας ότι «μια σειρά από διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι έξω και πέρα από τα πλαίσια της νομιμότητας, ακόμα και η ίδια η διαδικασία για το διορισμό διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ».

Ανάλογη διαχειριστική κριτική ασκήθηκε και από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένο, που αναφέρθηκε στο θέμα του ειδικού λογαριασμό για το χρέος, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι ποινικό αδίκημα! Δεν είναι μόνο πολιτικό ολίσθημα! Εχετε συμφωνήσει και λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζονται από τη Γερμανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ