Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τίμησαν το Ολοκαύτωμα της οδού Μπιζανίου

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση «τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα της οδού Μπιζανίου», που διοργανώθηκε από την ΚΟ Καλλιθέας, τις ΟΒ Καλλιθέας της ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Καλλιθέας. Η εκδήλωση ήταν μαζικότατη, με δυναμική τη συμμετοχή νεολαίας, και συνδέθηκε η πάλη του λαού μέσα από την ΕΑΜική Αντίσταση ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και την Εθνική Αλληλεγγύη που εμπνευστής, αιμοδότης, οργανωτής και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΝΣ του Νότιου Τομέα της ΚΟΑ και Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ενώ, στην κεντρική ομιλία που έκανε ο Τάσος Κεσόπουλος από την ΚΟ Καλλιθέας, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε:

«Η Ιστορία του Κόμματός μας, η Ιστορία της τάξης μας είναι γραμμένη με αίμα σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο. Το μαρτυρούν όλες οι γειτονιές της Καλλιθέας από το παράνομο τυπογραφείο μέχρι το κάστρο της οδού Μπιζανίου. Γι' αυτό όσο μελάνι ψέματος και διαστρέβλωσης κι αν ρίξουν οι απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος δεν είναι εύκολο να τη σβήσουν.

Ομως, ταυτόχρονα επιχειρούν ό,τι πιο χυδαίο, βρώμικο και αντιεπιστημονικό υπάρχει σαν οπλοστάσιο στον ιδεολογικό πόλεμο κατά των λαϊκών στρωμάτων: Την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό! Βασικό ρόλο παίζει σ' αυτό η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, που έχουν αναγάγει σε επίσημη ιδεολογία τους τον αντικομμουνισμό. Προσπαθούν και να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι η φασιστική ιδεολογία και τα αντίστοιχα καθεστώτα, και να συκοφαντήσουν με τόνους λάσπης και ψέματα το σοσιαλισμό», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Την προπαγάνδα που ταυτίζει το φασισμό με τον κομμουνισμό αξιοποιούν και οι φασίστες της "Χρυσής Αυγής", για να δικαιολογήσουν την αντιδραστική αστική ιδεολογία και την εγκληματική τους δραστηριότητα. Ενώ, την αθλιότητα αυτή κάνουν και φιλελεύθεροι, και εθνικιστές, και οπορτουνιστές, κυλιούνται στο βούρκο του ψέματος και της αθλιότητας», συμπλήρωσε ο ομιλητής για να υπογραμμίσει, παρακάτω:

«Ομως, όπως και τότε, ο λαός πρέπει να κάνει στην άκρη όσους τον καλούν σε συμβιβασμό, στη λογική του μικρότερου κακού, σε προσαρμογές μπροστά στις δυσκολίες, στο ρεαλισμό της υποταγής, στο απατηλό όνειρο μιας "αριστερής" κυβέρνησης με άλλη δοσολογία αντιλαϊκής πολιτικής με τα μονοπώλια να κυριαρχούν μέσα στη λυκοφωλιά της ΕΕ. Με βάση την καθημερινή πείρα τους, οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να βάλουν πλάτη στο πλευρό του ΚΚΕ, στο πλευρό του ταξικού κινήματος (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ). Να συσπειρωθούν και να παλέψουν μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τη Λαϊκή Επιτροπή στις γειτονιές, τις επιτροπές αγώνα, την επιτροπή ανέργων, την ταξική αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ