Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για το στρατό και την επίθεση των ΜΑΤ

Σαν ευκαιρία για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια που αφορούν στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους «εσωτερικής ασφάλειας», αξιοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και συνολικά η κυβέρνηση τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων και την απελευθέρωση της πόλης.

Στη διάρκεια της παρέλασης εκτυλίχθηκε μια παράλληλη επιχείρηση επίδειξης δύναμης απέναντι στο λαό με εκατοντάδες πάνοπλους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που είχαν ακροβολιστεί κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης. Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μέσω του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ, ότι ο στρατός στη Θεσσαλονίκη είναι για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, κάθε άλλο παρά διασκεδάζουν τις εντυπώσεις.

Μεγάλο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού, που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, προερχόταν από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που έχει ειδική εκπαίδευση στην καταστολή πλήθους και σε άλλες επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας. Επίσης, η διάταξη και η παρουσία τους κατά μήκος των δρόμων, κάτι που δεν είχε υπάρξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Επίθεση από τα ΜΑΤ

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο του συγκροτημένου μπλοκ του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών, στην παραλιακή λεωφόρο, κάνοντας χρήση χημικών και χτυπώντας τους διαδηλωτές με τα ρόπαλα. Οι διαδηλωτές άνοιξαν τα κιγκλιδώματα, έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ και μπήκαν στο δρόμο, για να πραγματοποιήσουν πορεία. Στο πέρασμά τους, χειροκροτήθηκαν από το λαό που προηγούμενα παρακολούθησε την παρέλαση.

Από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο απολυμένος εργάτης από τη «ΦΙΛΚΕΡΑΜ», Λάζαρος Μεταξόπουλος. Οπως διαπιστώθηκε, χτυπήθηκε με γκλομπ των ΜΑΤ στον αυχένα του.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, αλλά και την αποσιώπηση της παρέμβασής του από τα αστικά ΜΜΕ, καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ πρόβαλλαν εικόνες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παρέλαση, αναφέρονταν σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μια ακόμα φορά, αστικά Μέσα Ενημέρωσης απέδειξαν ότι η κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων επιλέγουν τον "αντίπαλο" που θέλουν και τον οποίο μπορούν να τον διαχειριστούν, τον προβάλλουν επικοινωνιακά για να αποτελέσει την ανώδυνη, επόμενη λύση για το κράτος των εκμεταλλευτών. Το κράτος των μνημονίων ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλός του, το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ», σημείωνε μεταξύ άλλων.

  • Μια ομάδα 15 μελών της «Χρυσής Αυγής», με επικεφαλής το γραμματέα της, που βρισκόταν στο ύψος του «Μακεδονία Παλλάς», τόλμησε να φανερωθεί, αφού πέρασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Και προκάλεσε την αντίδραση του λαού όταν χαιρέτησε ναζιστικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ