Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΠΗ
Απαραίτητη η κατασκευή φράγματος στο Κομψάτο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή

Μέτρα για να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Φράγματος Κομψάτου στο Νομό Ροδόπης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νομού, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του νομού και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του, τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην Ερώτησή τους: «Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, οι φορείς του νομού και οι τοπικές κρατικές υπηρεσίες ζητούν εδώ και πολλές δεκαετίες την κατασκευή του φράγματος Κομψάτου, που θα αξιοποιήσει τα νερά του Ξηρορέματος (Κομψάτου) - που βρίσκεται μεταξύ Ιάσμου και Πολυάνθου στη Βορειοδυτική Ροδόπη - και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροδότησης, αλλά και περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού».

Το έργο αυτό, επισημαίνεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ, θεωρείται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σαν η μόνη εναλλακτική λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η αλόγιστη εκμετάλλευση των υπόγειων νερών (εξάντληση και υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων, υφαλμύρωση και παθογένεια παραγωγικών εδαφών, ακαταλληλότητα νερού ύδρευσης κλπ.). Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέταξε το έργο στο εθνικό σκέλος του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ως έργο πρώτης προτεραιότητας για το νομό (το ονομάζει Φράγμα Ιάσμου). Ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας, όμως, σε πρόσφατη σύσκεψη αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για το φράγμα του Νέστου, είπε: «Το φράγμα του Νέστου κοστίζει 90 δισ., είναι πολλά τα λεφτά. Πρέπει να δώσουμε ορισμένες προτεραιότητες, για να οριοθετήσουμε τους στόχους». Επειδή και το κόστος του Φράγματος Κομψάτου είναι πολύ υψηλό, προκαλεί ανησυχία η λογική του υφυπουργού, που μιλάει για προτεραιότητες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ποιες είναι, τελικά, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με το Φράγμα Κομψάτου και τι μέτρα θα πάρει για την υλοποίηση του έργου αυτού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη αφήνει χωρίς νερό το λαό (2018-07-17 00:00:00.0)
Καθυστερεί η κατασκευή του (2002-07-05 00:00:00.0)
«Μας εμπαίζει η ΔΕΗ με το φράγμα» (2001-05-27 00:00:00.0)
Το φράγμα του Νέστου (1998-09-26 00:00:00.0)
Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατόπιν εορτής (1997-10-18 00:00:00.0)
Σώστε το Νέστο (1996-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ