Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στάχτη στα μάτια

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ήδη πει ότι θα ψηφίσει το σύνολο των μέτρων, ισχυρίζεται ότι μέχρι την τελευταία ώρα θα συνεχίσει τις δήθεν «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, «προκειμένου να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις». Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να τον ξεγελάσει για λογαριασμό συνολικά της κυβέρνησης και της τρόικας. Τι «βελτιώσεις» ζητάνε:

  • Εργασιακά: «Να παραμείνει το επίδομα γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η επεκτασιμότητα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, να δεσμεύει δηλαδή όλους τους εργοδότες και όχι μόνον όσους την υπογράψουν», ζητάει το ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα αποδέχεται την κατάργηση των τριετιών, την κατάργηση όλων των επιδομάτων, την πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου και την κατάργηση του επιδόματος γάμου για όσους οι ίδιοι αποκαλούν «υψηλόμισθους»!
  • Συντάξεις: «Η μείωση των συντάξεων να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486 ευρώ) κλιμακωτά. Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα» ζητάει το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά προτείνει οριζόντιες περικοπές των συντάξεων που θα πλήξουν όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων.
  • Φορολογικό: «Να διατηρηθεί το αφορολόγητο», λένε, χωρίς όμως σκόπιμα να καθορίζουν το ύψος του. Ταυτόχρονα προσυπογράφουν το σύνολο των μέτρων φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Ιδιωτικοποιήσεις:«Οι αποκρατικοποιήσεις να εγκρίνονται από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής» θέλει το ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, ζητά η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας να φέρει και την έγκριση της Βουλής.

Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ