Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στις θέσεις τους ως το Γενάρη

Να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους τον ερχόμενο Γενάρη αποφάσισε το Μονομελές Δικαστήριο Ηρακλείου για τους 37 εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου που κινδυνεύουν με απόλυση. Η απόφαση λήφθηκε κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για εργαζόμενους τόσο από την καθαριότητα όσο και από άλλες υπηρεσίες που είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ του 2009, με προσωρινό πίνακα. Οι λόγοι που δε συμμετέχουν στους οριστικούς πίνακες, όπως ανακοινώθηκε από τον ΑΣΕΠ είναι οι παραλείψεις στη συμπλήρωση των αιτήσεων στην προ 3 ετών διαδικασία αξιολόγησής τους, που τους μετακινούν στη σειρά ή τους αποκλείουν από τον πίνακα των διορισθέντων.

Δίχως τους εργαζόμενους αυτούς, θα μεγαλώσουν οι ελλείψεις που ήδη υπάρχουν στις υπηρεσίες του δήμου.

Από τη μεριά της η δημοτική αρχή Ηρακλείου (ΠΑΣΟΚ) έψαχνε την ευκαιρία, και μόλις προσελήφθησαν οι 5μηνήτες έστειλε τις λίστες απόλυσης των συμβασιούχων στον ΑΣΕΠ.

Ετσι, ανοίγει «ο Ασκός του Αιόλου», αφού η απόλυση των εργαζομένων και ιδιαίτερα από την καθαριότητα σημαίνει ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας μόλις λήξουν οι 5μηνες συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με το πρόγραμμα «αλληλεγγύη», οι οποίοι σημειωτέον δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα ακόμη.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με κατεπείγουσα αίτηση προς τον πρόεδρο του ΔΣ Ηρακλείου ζητούν την άμεση σύγκληση του ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί η άσχημη κατάσταση στα εργασιακά του Δήμου και να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση, αφ'ενός, και να παρθεί πολιτική απόφαση η οποία θα σταλεί στην κυβέρνηση, στον ΑΣΕΠ, στην ΚΕΔΕ, στα κόμματα και θα διεκδικεί:

Καμία απόλυση - Οχι στη νέα εφεδρεία. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Οχι στα νέα σκλαβοπάζαρα ενοικίασης εργαζομένων με την ύπουλη διατύπωση «κοινωνική επιχείρηση». Καμιά ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες καθαριότητα. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ