Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ» ΙΣΑ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
Προσφορά που δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική

Συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τις στρατιές των ανέργων και καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνοντας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους αποτελεί η ανάληψη απ' τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρωτοβουλίας για παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους, άνεργους και μετανάστες.

Οπως ανακοινώθηκε προχτές σε συνέντευξη Τύπου, ο ΙΣΑ θα έχει τη συνδρομή και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στην εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού. Στο ερώτημα, γιατί δε διεκδικεί ο ΙΣΑ τη χορήγηση βιβλιαρίων ασθενείας για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους μετανάστες, ώστε να αντιμετωπίζονται απ' τις δημόσιες δομές Υγείας, η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ήταν ότι έχουν διεκδικήσει τα αυτονόητα αλλά μέχρι την υλοποίησή τους θα χαθούν ζωές. Αντί, δηλαδή, η όποια προσφορά απ' το κοινωνικό ιατρείο να χρησιμεύσει ενισχυτικά για τη διεκδίκηση της παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε όλους, ανεξάρτητα απ' την ασφαλιστική κάλυψη, απ' το δημόσιο σύστημα Υγείας ο ΙΣΑ περιορίζεται στο ρόλο του συνδρομητή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μέσα στο 2012 στο κοινωνικό ιατρείο του ΙΣΑ έγιναν 13.645 ιατρικές επισκέψεις και έχουν εξεταστεί 5.400 ασθενείς. Απ' αυτούς οι 890 ασθενείς είχαν καρκίνο και στο 40% η διάγνωση της ασθένειας έγινε απ' τους γιατρούς του κοινωνικού ιατρείου. Επίσης, απ' τα 1.620 άτομα που εμβολιάστηκαν οι 1.592 ήταν βρέφη, παιδιά και έφηβοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ