Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Στον αστερισμό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης…

Στη Θεσσαλονίκη ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ στις αίθουσες της Αθήνας φιλοξενούνται από χτες επτά καινούριες ταινίες και μια σπουδαία επανέκδοση!

Μεταξύ των ταινιών που είχαν πρεμιέρα χτες η ελληνική και πολυβραβευμένη «Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιώργου Γκικαπέππα (δεν την είδαμε γιατί δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή). Το φιλμ ξετυλίγεται μέσα από τέσσερις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, υπαρκτές αλλά ανεπιθύμητες ή επιθυμητές αλλά ανύπαρκτες. Τέσσερις ερωτικές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα, οι σχέσεις τεσσάρων ζευγαριών μέσα στην οικονομική κρίση μιας εποχής που νοσεί και επηρεάζει φανερά ή υπόγεια τις σχέσεις των ανθρώπων και τις συμπεριφορές τους. Παραγωγή του 2012.

Πρεμιέρα και για την αμερικανική παραγωγή «THE DINOSAUR PROJECT» - κάτι ανάμεσα σε «JURASSIC PARK» και «CLOVERFIELD», διαφορετικής όμως προσέγγισης. Είναι ένα θρίλερ, για όλη την οικογένεια, με περιπέτεια που καθηλώνει και εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Αναφέρεται στην ύπαρξη όντων... δεινοσαύρων ...που θεωρούνταν εξαφανισμένα εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Μια εξερευνητική αποστολή, αποτελούμενη από επιστήμονες και τηλεοπτικό συνεργείο εξοπλισμένο με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, ξεκινά για τα βάθη της ζούγκλας του Κονγκό, να εντοπίσει ένα μυθικό τέρας που θεωρείται ότι κατάγεται από τους δεινόσαυρους. Η αποστολή δε θα ολοκληρώσει ποτέ το έργο της μια που το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν οι συμμετέχοντες θα συντριβεί στα άβατα της κονγκολέζικης ζούγκλας. Κάποιοι ψαράδες, μετά το δυστύχημα, βρίσκουν στο ποτάμι ένα σακίδιο γεμάτο βιντεοσκοπημένο υλικό που αφηγείται την ιστορία της εξαφάνισης της αποστολής. Η σκηνοθεσία είναι του Σιντ Μπένετ και παίζουν οι Ματ Κέιν, Νατάσα Λόρινγκ, Πίτερ Μπρουκ κ.ά.

Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ «Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» έκανε πρεμιέρα χτες και όχι την περασμένη βδομάδα, όπως εσφαλμένα γράψαμε... Η σκηνοθεσία της αμερικανο-βρετανικής αυτής συμπαραγωγής του 2010 είναι του ανατρεπτικού εκφραστή της «street art», Μπανσκί. Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενείται η αφρόκρεμα των ζωγράφων του δρόμου επί το έργον... της αποδόμησης της αστικής μιζέριας, περιγράφοντας την πιο αστεία εκδοχή της καλλιτεχνικής καθημερινότητας...

Τέλος, η απαραίτητη οικογενειακή ταινία της βδομάδας. «ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΟΦΤΕΡΩΝ», ο τίτλος της αμερικανικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων σε 3D. Εχει νεράιδες καλές (ξανθές και γαλανομάτες) και λιγότερο καλές (σκουρόχρωμες) που αναρωτιούνται πώς να 'ναι στο χειμωνιάτικο δάσος κι αν τα λεπτά τους φτερά θα άντεχαν στην παγωνιά... με ελληνική μεταγλώττιση.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ