Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Ηλεκτρονικές εκλογές για διοικήσεις

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία έγιναν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Αθήνας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χτες και προχτές. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ο μόνος τρόπος να «εφαρμοστεί» ο νόμος - πλαίσιο από την κυβέρνηση. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυμάτων δεν έχουν γίνει εκλογές για τον «εκπρόσωπο» φοιτητών ή σπουδαστών.

Δεκάδες είναι οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι που, με πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έχουν πάρει αποφάσεις ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» καλεί τους πανεπιστημιακούς «να μη συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη στηρίξουν την εφαρμογή της, να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους την παραπέρα διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην ΑΣΟΕΕ. Στη Γεωπονική και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Τρίτη 6 Νοέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας την Τετάρτη 7 Νοέμβρη και στο Πανεπιστήμιο Αθήνας τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ