Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πληθαίνουν τα προβλήματα στις Εστίες

Πληθαίνουν καθημερινά τα προβλήματα στη λειτουργία των φοιτητικών Εστιών της Θεσσαλονίκης. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το κλείσιμο του εστιατορίου στην Δ' Εστία του ΑΠΘ με πρόσχημα τη συνταξιοδότηση του οδηγού μεταφοράς φαγητού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οικότροφοι φοιτητές της Δ' Εστίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά για να σιτιστούν, στο εστιατόρια των Εστιών που λειτουργούν στις Σαράντα Εκκλησιές, πληρώνοντας επιπλέον για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές, όπως ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό (ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κτλ.), δωμάτια με μούχλα και υγρασία κλπ. Στις Α', Β', Γ' Εστίες του ΑΠΘ το πρόβλημα είναι πιο έντονο με στενάχωρα δωμάτια και κοινόχρηστα μπάνια. Στις Εστίες του ΠΑΜΑΚ η κατάσταση έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ανάμεσα σε άλλα καλούνται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους για ρεύμα, νερό, θέρμανση.

Η Επιτροπή Αγώνα Εστιών του ΜΑΣ, καλεί τους εστιακούς φοιτητές, που προέρχονται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, να μπούνε μπροστά και να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, να παλέψουν για δωρεάν στέγαση και σίτιση των φοιτητών, να απαιτήσουν τη ζωή που τους αξίζει, στο πλάι των εργαζόμενων γονιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ