Πέμπτη 18 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αλβανοί εγκληματίες έχουν καταφύγει στο Κόσσοβο

 

ΤΙΡΑΝΑ.-

Τουλάχιστον σαράντα Αλβανούς εγκληματίες που έχουν καταφύγει στο Κοσσυφοπέδιο για να αποφύγουν τη σύλληψη και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε χτες πως «εντόπισε» η αλβανική Αστυνομία.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις αστυνομικού αξιωματούχου, οι 40 Αλβανοί κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων φόνοι και ληστείες τραπεζών. Μερικοί από αυτούς κατηγορούνται επίσης ότι έχουν λάβει ενεργό δράση σε βίαιες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και δημοσίων κτιρίων στη διάρκεια των λαϊκών εξεγέρσεων στην Αλβανία την άνοιξη του 1997 και το Σεπτέμβρη του 1998. Μάλιστα, χτεσινά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου υποστηρίζουν πως μεταξύ των «σαράντα» είναι ο πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας Γιάχο Σαλίχι, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοφιλούς πολιτικού της αντιπολίτευσης Ατζέμ Χαϊνταρί το Σεπτέμβρη του 1998. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Γιάχο Σαλίχι διέφυγε επίσης στο Κόσσοβο τις τελευταίες μέρες, αφού κατόρθωσε να γλιτώσει από διάφορες δολοφονικές απόπειρες εναντίον του από υποστηρικτές του Χαϊνταρί.

Πάντως, τις τελευταίες βδομάδες, Αλβανοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει διάφορες συναντήσεις με ανώτερα στελέχη της πολυεθνικής ΝΑΤΟικής δύναμης «KFOR» στο Κοσσυφοπέδιο, επιδιώκοντας ανταλλαγή πληροφοριών για τον εντοπισμό και σύλληψη όσων Αλβανών εγκληματιών κρύβονται στο Κόσσοβο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ