Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσπαθούν μάταια να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή πάλη

Θίχτηκαν επειδή ο επικεφαλής των εκλεγμένων με το ΚΚΕ δημοτικών συμβούλων στη Θεσσαλονίκη ζήτησε να μην καλεστούν στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη

Μήνυση και αγωγή για οικονομική αποζημίωση, ύψους 450.000 ευρώ, κατά του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ, επικεφαλής των εκλεγμένων με το ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν τρεις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», στοχεύοντας απροκάλυπτα στην ποινικοποίηση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» Αντώνιος Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Σερρών) απαιτούν τη δίωξη του Σ. Ζαριανόπουλου για τα ποινικά αδικήματα της «εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και της διατάραξης κοινής ειρήνης διά της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια».

Επίσης, ζητούν αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας «για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί», καθώς, όπως ισχυρίζονται, θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους, από τις δηλώσεις που έκανε ο Σ. Ζαριανόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 24 Οκτώβρη, ενόψει των εκδηλώσεων για την 28η Οκτώβρη.

Τότε, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σύμβουλοι στους δήμους και στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχαν καταγγείλει τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, που κάλεσαν τους εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής» να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη, επικαλούμενοι «την κοινοβουλευτική τάξη και το σεβασμό των θεσμών».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σ. Ζαριανόπουλος ανέφερε ότι «οι απόγονοι των προδοτών στον αντιφασιστικό αγώνα τότε, δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί που ο λαός θα γιορτάζει τον αντιφασιστικό του αγώνα. Αυτά τα καθάρματα βρώμισαν τότε τον τόπο, τον βρωμίζουν και τώρα. Οποιος τους ανέχεται ή τους καλεί, έχει ευθύνη για την παρουσία τους». Στην ίδια συνέντευξη, κάλεσε το λαό να τους απομονώσει, στις όποιες εκδηλώσεις, να τους καταδικάσει, να μη δείξει καμία απολύτως ανοχή απέναντί τους.

Οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό

Σχολιάζοντας τη μήνυση των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε: «Καταρχήν όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ και τα στελέχη του ποτέ δεν απευθύνονται προσωπικά και δεν χαρακτηρίζουν άτομα, αλλά πολιτικές και πολιτικούς χώρους για τις ιδέες, την πολιτική και την πρακτική τους.

Οπότε, ας αφήσουν οι βουλευτές της "Χρυσής Αυγής" τα όσα λένε ότι θίχτηκαν ατομικά. Την ώρα που οι δηλώσεις και οι πρακτικές των χρυσαυγιτών μπορούν να εγείρουν εναντίον τους 10 τουλάχιστον μηνύσεις τη μέρα, αυτοί απλά θέλουν να ποινικοποιήσουν την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Χιλιάδες κόσμος εκφράζεται καθημερινά για το πραγματικό πρόσωπο της "Χρυσής Αυγής", ακριβώς αυτό που είναι.

Αλλωστε, πώς μπορεί αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος οργανώσεις που είναι υποστηρικτές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, αυτούς που διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά εργαζομένων, μεταναστών, που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες...

Το ΚΚΕ, επίσημα, έχει χαρακτηρίσει τη "Χρυσή Αυγή" ναζιστικό, ρατσιστικό, εγκληματικό μόρφωμα με όλα τα χαρακτηριστικά που αυτό σημαίνει. Παρά τις μηνύσεις των χρυσαυγιτών, όλα αυτά ισχύουν. Τίποτα δε θα μας σταματήσει, μαζί με το λαό, να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Ο λαός θα τους απομονώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ