Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και αποδέσμευση από την ΕΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Η γραμμή της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι κυριολεκτικά κρίκος σήμερα για τη χειραφέτηση του κινήματος, για να υπάρξει μια θετική νικηφόρα πορεία, που πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων

MotionTeam

  • Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το παν εξαρτάται από την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στη 48ωρη απεργία, που πρέπει να πάρει το χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού.
  • Η καταψήφιση των μέτρων, ακόμα η μαζική καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης δίνει προοπτική στο λαό στο βαθμό που αποβάλλει κάθε φόβο, κάθε μοιρολατρία, κάθε αυταπάτη, όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλλει, να εντάσσεται στη γενική πολιτική ρήξης και ανατροπής. Διαφορετικά το πολιτικό σύστημα μπορεί να την κλείνει. Εχει εφεδρείες, όπως το δίλημμα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, η αξιοποίηση της «Χρυσής Αυγής» ως δήθεν μιας ανερχόμενης δύναμης, ή του λεγόμενου συνθήματος «ενότητα της αριστεράς».

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ