Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Πέρασε με απώλειες απ' την Ολομέλεια

Στο πακέτο με τα «προαπαιτούμενα» για τη δόση θα ενταχθούν τα δύο άρθρα που απορρίφθηκαν

Απώλειες είχε η τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, με το οποίο μεταξύ άλλων καταργείται το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις πρώην ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, 148 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφισαν το άρθρο δύο για τη μείωση της συμμετοχής του κράτους στις πρώην ΔΕΚΟ, 139 κατά και έξι «παρών». Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, παρά το ότι βρίσκονταν στο κτίριο της Βουλής.

Στην ίδια ψηφοφορία καταψηφίστηκε η τροπολογία για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και άλλων ταμείων, με 136 υπέρ από την ΝΔ, οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΔΗΜΑΡ, 143 όχι και 14 παρών της ΔΗΜΑΡ. Επίσης, δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συνεπώς δεν εγκρίθηκε άρθρο που αφορούσε την κατάργηση εισφοράς 2% για το ΤΕΕ.

Αρχικά ανακοινώθηκε από το προεδρείο ότι το άρθρο εγκρίθηκε, αλλά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι δε συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, λόγω των πολλών «παρών». Τα δυο άρθρα που απορρίφθηκαν αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο με τα «προαπαιτούμενα» για τη δόση, που κατατίθεται πιθανότητα τη Δευτέρα στη Βουλή, ώστε να διασφαλιστεί η υπερψήφισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ