Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
«Φρένο» στην υπονόμευση της κυριακάτικης αργίας

«Δε χρειαζόμαστε νέο πλαίσιο λειτουργίας του εμπορίου, οι υπάρχουσες ρυθμίσεις αρκούν και οι περισσότερες είναι σε βάρος μας. Χρειαζόμαστε επιτακτικά να αλλάξει δρόμο το συνδικαλιστικό κίνημα, να διεκδικήσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά μας και να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στη χρεοκοπία», τονίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» στην ΕΣΕΕ, σχολιάζοντας νέες προσπάθειες υπονόμευσης της Κυριακάτικης αργίας και τη διακίνηση σχετικού ερωτηματολογίου από τη Συνομοσπονδία. Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «είναι κοροϊδία και πρόκληση η προσπάθεια που γίνεται με πρόσχημα το άνοιγμα 2ης Κυριακής το Δεκέμβρη, δήθεν για την τόνωση της αγοράς, να εφαρμοστούν σχέδια που από χρόνια προωθούν τα πολυκαταστήματα, οι εμπορικές αλυσίδες και τα SUPERMARKETS, δηλαδή βήμα βήμα να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να απελευθερωθεί ολοκληρωτικά το ωράριο λειτουργίας».

Προσθέτει ότι «δεν έχουν καμιά αξία οι διαβεβαιώσεις της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ ότι παραμένει σταθερή στη θέση της για τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας, έχουν την ίδια αξία με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία. Είναι σταχτή στα μάτια και προσπάθεια να μας βάλουν στο χέρι και να μας κάνουν συνενόχους στο πέρασμα των σχεδίων μονοπώλησης της αγοράς, η διατύπωση με μορφή ερωτημάτων όλων των επιδιώξεων των μεγαλεμπόρων για επέκταση των εκπτώσεων, για αύξηση των περιόδων των προσφορών κλπ.

Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απελπισία που φέρνει η αναδουλειά και η διόγκωση των χρεών και να προσπαθούν να εκμαιεύσουν τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων που ψάχνουν με αγωνία να βρουν λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την όποια η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΕΕ στηρίζει με χέρια και με πόδια.

Και καταλήγει: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους να αρνηθούν να γίνουν συνένοχοι στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους να επιστρέψουν ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο, με την επισήμανση να σταλεί στους μεγαλέμπορους, στα πολυκαταστήματα και τον ΣΕΛΠΕ γιατί αυτούς αφορούν τα ερωτήματα και αυτοί θα εξυπηρετηθούν με την εφαρμογή των μέτρων που προβάλλονται. Εχουν σίγουρη τη θετική γνώμη τους για όλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ