Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Πολιτική δημιουργίας εντυπώσεων

Να δημιουργήσει εντυπώσεις περί λήψης μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων επιχείρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιοποιώντας μια γενικόλογη ανακοίνωση περί θετικής απάντησης του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ στα ελληνικά αιτήματα. Και αυτό σε μια περίοδο όπου η πολιτική της ΕΕ, του μνημονίου και της τρικομματικής κυβέρνησης έχει γονατίσει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους. Από την άλλη, τα μονοπώλια κερδοσκοπούν ασύδοτα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ζητήσει το Σεπτέμβρη από την Κομισιόν να δοθεί 70% προκαταβολή στους κτηνοτρόφους από την ενιαία ενίσχυση όπου τελικά δόθηκε το 50% και όχι σε όλους ακόμα. Ζήτησε να δοθούν εισοδηματικές ενισχύσεις (De Minimis) αλλά το ποσό που μπορεί να δοθεί κάθε χρόνο για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους είναι μέχρι 25 εκατ. ευρώ και αυτό φαντάζει σαν ψίχουλα. Επίσης, πήρε το «εντάξει» για την ανάπτυξη της καλλιέργεια ψυχανθών για να υπάρξουν πιο φτηνές ζωοτροφές, πράγμα που δεν αλλάζει τους ανελέητους νόμους της ελεύθερης αγοράς και δε βγάζει από τη μέση το μονοπώλια που λυμαίνονται τον τομέα των ζωοτροφών.

Ο Αθ. Τσαυτάρης δεν έδωσε διευκρινίσεις χτες για το τι ακριβώς θα γίνει και ανακοίνωσε μόνο πως: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ