Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Καυγάς για το τιμόνι στην αστική διαχείριση

Διαπιστευτήρια στην ΕΕ και στη στρατηγική της, με αφορμή τη συζήτηση για την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ

Το βλέμμα του στραμμένο στην επόμενη μέρα της ψήφισης των μέτρων και στις διεργασίες για τη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, στη βάση του νέου δίπολου «κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», έχουν τα στελέχη των δυο κομμάτων που ανταγωνίζονται για το μείγμα της αστικής διαχείρισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε για δεύτερη μέρα χτες να αναμασάει τον άθλιο ισχυρισμό περί ταύτισης και σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και μάλιστα στην κατεύθυνση της εξόδου από την ΕΕ(!) Θρασύτατα ο Σ. Κεδίκογλου σημειώνει ότι «οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν», επειδή όπως υποστηρίζει «μαζί με το ΚΚΕ, τα δυο κομμουνιστικά κόμματα(!), υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης». Στη βάση αυτή, ο εκπρόσωπος βγάζει το συμπέρασμα ότι «ο κ. Τσίπρας συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη».

Προσπαθώντας να απαντήσει στις μομφές της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε χτες ότι κάθε άλλο παρά συμφωνεί με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η υλοποίηση της οποίας αντικειμενικά προϋποθέτει και οδηγεί σε σύγκρουση με την ΕΕ και τη ντόπια πλουτοκρατία.

Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ας μη διαστρεβλώνει (σ.σ. ο Σ. Κεδίκογλου) τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο (...) η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση είναι (...) ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ».

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ όμως δε ζητά διαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατάργησή τους. Δε ζητά ρύθμιση του χρέους αλλά μονομερή διαγραφή του, δεν αναπέμπει όρκους πίστης στην ευρωένωση αλλά είναι κρίκος για να διεκδικήσει το κίνημα αποδέσμευση απ' αυτήν, με λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ