Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση για δωρεάν μεταφορά ανέργων, σπουδαστών, μαθητών

Από την προχτεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

Από την προχτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση για τη δωρεάν μεταφορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη προχτές το πρωί το ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, Σπουδαστές της ΑΕΝ, του ΟΑΕΔ, των νυχτερινών σχολείων, των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και το ΜΑΣ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, σπουδαστές και μαθητές, συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να μεταβούν στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού. Μέσα στα λεωφορεία, έκλεισαν τα εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων και πέτυχαν τη δωρεάν μεταφορά όλων των επιβατών.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΣΘ, όπου κατέθεσαν δεκάδες πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε άνεργους, φοιτητές και σπουδαστές επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το εισιτήριο και απαίτησαν να διαγραφούν.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων του ΟΑΣΘ και του ζήτησαν να πάρει απόφαση το σωματείο ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα σε ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν το εισιτήριο. Ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου απάντησε ότι το σωματείο δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, κόντρα στη νομιμότητα και ότι οι ελεγκτές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το νόμο. Αλλωστε, η διοίκηση του Σωματείου στηρίζει την πολιτική που διασφαλίζει τα έσοδα του Οργανισμού και σ' αυτό το πλαίσιο έχει στηρίξει τα προηγούμενα χρόνια τις αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά και την πρόσληψη σεκιούριτι που συνοδεύουν τους ελεγκτές κατά το έργο τους...

Πάντως, ενδεικτικό του βάρους που έχει το κόστος μεταφοράς για τους σπουδαστές, είναι η περίπτωση των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που καθημερινά καλούνται να πληρώνουν 4 ευρώ από την τσέπη τους για τη μετακίνησή τους, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση τους έχει κόψει και τη δωρεάν σίτιση και κατήργησε τις Εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ