Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγώνας ενάντια στο ξεκλήρισμα

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ αύριο και μεθαύριο σε Θεσσαλία, Στερεά, Ηπειρο, Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο

Από παλιότερη κινητοποίηση κτηνοτρόφων

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση κτηνοτρόφων
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο Κυριακή 4/11 και μεθαύριο Δευτέρα 5/11 οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι πολλών περιοχών της χώρας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Η ΠΑΣΥ που διοργανώνει αυτές τις κινητοποιήσεις απευθύνει κάλεσμα μαζική συμμετοχής σε όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

- Οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου θα συγκεντρωθούν αύριο Κυριακή 4 Νοέμβρη και ώρα 11.30 το πρωί στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας.

- Οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου θα συγκεντρωθούν αύριο Κυριακή 4 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και στη συνέχεια στη 1 μ.μ. θα πορευτούν μηχανοκίνητα στο διόδια της Νεστάνης και θα τα ανοίξουν.

- Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε πανθεσσαλική συγκέντρωση, μεθαύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 11.30 το πρωί, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

- Στη Λιβαδειά, κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση μεθαύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη στις 11.30 το πρωί έξω από το διοικητήριο.

- Στην Κοζάνη, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 12 μ., συγκέντρωση στον κόμβο του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

- Στα Χανιά, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από την Εφορία της πόλης.

Η ΠΑΣΥ τονίζει στη σχετική ανακοίνωση κάλεσμα ότι «αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια, σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες, τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 θα επιταχύνει το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να μην πληρώσουν τίποτα για την κρίση». Επισημαίνει ακόμα πως: «Σήμερα, οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση. Τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών».

Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν για την ικανοποίηση άμεσα συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως:

  • Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
  • Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
  • Να μην πουληθούν, να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ.
  • Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.
  • Δημιουργία σύγχρονων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση οι σταβλικές εγκαταστάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ