Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η ποίηση είναι παντού... »

Η αφίσα των εκδηλώσεων
Η αφίσα των εκδηλώσεων
Με το σύνθημα «Ελάτε στην ποίηση. Είναι παντού, για πάντα» καλεί όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Ποίησης στις 21 του Μάρτη η Εταιρεία Συγγραφέων, η οποία παρουσίασε χτες το πρόγραμμα. Πρόκειται για την 4η διοργάνωση του θεσμού της Εταιρείας, η οποία επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία αφού συμπίπτει με το ξεκίνημα της Ανοιξης.

Σε αντίθεση με τις κοσμικές, «κλειστές» εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που θα διοργανώσουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και η «ΟΥΝΕΣΚΟ», η Εταιρεία Συγγραφέων θεωρεί ότι «η ποίηση δεν ήταν ποτέ υπόθεση των λίγων. Είναι πάντα υπόθεση όλων». Γι' αυτό, οι γιορτασμοί του τετραήμερου 18-21/3 περιλαμβάνουν και εκδηλώσεις σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας, σε δήμους και νομαρχίες με ομιλίες, αναγνώσεις και μουσικές εκδηλώσεις στην επαρχία από πολιτιστικούς φορείς και περιοδικά, οι οποίες θα καλυφθούν από την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα παρεμβάλουν ποιητικά διαλείμματα στο πρόγραμμά τους.

Το πρόγραμμα στην Αθήνα περιλαμβάνει: 18/3, αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με εκδήλωση για τα παιδιά με την παιδική ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), στις 4 μμ και εκδήλωση για τον ποιητή στο Μουσείο Μπενάκη (7.30 μμ) με ομιλητές τους Τηλέμαχο Χυτήρη, Δημήτρη Δημηρούλη, Δημήτρη Μυταρά, Λέλη Μπέη, απαγγελίες από τους Κώστα Καστανά, Εύα Καρυάτη και μουσική με τους Αλίκη Καγιαλόγλου, Κώστα Γρηγορέα.

Στις 19/3 αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (7.30 μμ), με ομιλητές τους Δέσποινα Γλέζου, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, Αρη Μαραγκόπουλο, Χρίστο Αλεξίου και Τζίνα Καλογήρου, απαγγελία της Δήμητρας Χατούπη και μουσική με τους Αντώνη Καλογιάννη, Σοφία Μιχαηλίδου.

Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί στις 20/3, 6 μμ, στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη (Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια) με ομιλητές τους Φερεϊντούν Φαριάντ, Βερονίκη Δαλακούρα, Αγγελική Κωσταβάρα και παράσταση με την «Ελένη» του Ρίτσου, από τον Βασίλη Παπαβασιλείου. Την ίδια μέρα θα γίνει και αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη στο «Αμφιθέατρο Δρακοπούλου» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (7 μμ), με ομιλητές τους Αναστάση Βιστωνίτη, Αλέξη Ζήρα, Θέμη Λιβεριάδη.

Στις 21/3 θα γίνει ολοήμερη εκδήλωση στην Τεχνόπολη - Γκάζι με θέμα το νερό (11 πμ-10 μμ). Το πρωί θα γίνουν πολιτιστικά δρώμενα και φωτογραφική έκθεση της ΕΥΔΑΠ και στις 7.30 μμ μεγάλη συναυλία με πολλούς γνωστούς ερμηνευτές και συνθέτες (Πλέσσας, Μαυρουδής, Ανδιόπουλος, Καγιαλόγλου, Καλογιάννης, Κούτρας κ.ά.) με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ