Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Χανιά και Κέρκυρα

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης, την Κυριακή και την περασμένη Παρασκευή αντίστοιχα

Από την κινητοποίηση στην Κέρκυρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής
Από την κινητοποίηση στην Κέρκυρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής
Να κλείσει εδώ και τώρα η ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, που αποτελεί ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών, απαίτησαν την Κυριακή που μας πέρασε εκατοντάδες διαδηλωτές απ' όλη την Κρήτη, με τη συμμετοχή τους στην παγκρήτια κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού.

Η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και το παλιό λιμάνι των Χανίων και αμέσως μετά με μηχανοκίνητη πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πύλη της βάσης.

Πρωτοφανής και προκλητική ήταν η παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει το χώρο πολύ μακριά από την πύλη, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και εξοπλισμένοι με χημικά. Το γεγονός καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους και τους εκπροσώπους των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού.

Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά στο χώρο τις σημαίες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Το κεντρικό ψήφισμα της συγκέντρωσης επιδόθηκε στον διοικητή της Πτέρυγας Μάχης από τους επικεφαλής των Επιτροπών Ειρήνης.

Δίνοντας συνέχεια στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται ενάντια σε Συρία και Ιράν», την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Κισσάμου.

Στην Κέρκυρα

Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στους δρόμους των Χανίων
Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στους δρόμους των Χανίων
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή και στην Κέρκυρα, από την Επιτροπή Ειρήνης του νησιού, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, αντιδρώντας στον ελλιμενισμό του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS New York».

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Σαρόκο και περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους του νησιού, πλησίασαν στο λιμάνι, για να υποδεχτούν όπως τους αρμόζει τους φονιάδες των λαών, αλλά και τις τοπικές αρχές που έσπευσαν πρόθυμα στη "δεξίωση" προς τιμήν των ιμπεριαλιστών, παρά την αντίθετες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας ότι είναι ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ