Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Μαχητικές κινητοποιήσεις από Μακεδονία μέχρι Κρήτη

Συνεχίζεται ο αγώνας της ΠΑΣΥ ενάντια στην πολιτική αφανισμού

Αποψη από το συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στα Χανιά
Αποψη από το συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας στα Χανιά
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική αφανισμού τους προχώρησαν οι μαχόμενοι κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές της χώρας, μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ, την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα. Διεκδίκησαν αγωνιστικά την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων και θα δοθεί αγωνιστική συνέχεια για την ανατροπή της ολέθριας πολιτικής που ακολουθείται σε βάρος τους και σε βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Την Κυριακή λίγο πριν το μεσημέρι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου συγκεντρώθηκαν στη Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας και άνοιξαν για δύο ώρες περίπου τα διόδια. Επίσης, την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παμπελοποννησιακή σύσκεψη κτηνοτρόφων στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης και στη συνέχεια έγινε μηχανοκίνητη πορεία προς τα διόδια της Νεστάνης, όπου άνοιξαν συμβολικά τις μπάρες για περίπου δύο ώρες.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κτηνοτρόφων στη Λάρισα, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, την ίδια μέρα στα Χανιά οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από την Εφορία Χανίων, όπου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου παρατάσσοντας τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατά μήκος της εισόδου. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ παρέμειναν στο χώρο μέχρι αργά το απόγευμα. Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε αντίστοιχα και στο Ηράκλειο με παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων του Δήμου Αστερουσίων στα γραφεία του ΕΛΓΑ. Ακόμα, τη Δευτέρα έγινε στην Κοζάνη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στον Κόμβο του ΕΛΓΑ, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και στη συνέχεια επιδόθηκε το ψήφισμα, ενώ στην Κατερίνη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από κτηνοτρόφους του νομού έξω από την ΑΤΕ. Τέλος, στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και επιδόθηκε και ψήφισμα.

Τα αιτήματα αγωνιστικής διεκδίκησης της ΠΑΣΥ που τέθηκαν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής και της Δευτέρας είναι:

  • Να δοθεί εξολοκλήρου η ενιαία ενίσχυση που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι χωρίς καμιά περικοπή.
  • ΟΧΙ στα νέα μέτρα εξόντωσης (αύξηση εισφορών ΟΓΑ, ενέργεια, φορολογία χωραφιών, μείωση συντάξεων κ.ά.).
  • Επιδότηση άμεσα των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
  • Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους, «πάγωμα» πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της ΣΕΚΑΠ, να ματαιωθεί το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
  • Οριοθέτηση των βοσκότοπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.
  • Δημιουργία σύγχρονων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση σταβλικές εγκαταστάσεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζονται για τις 8 Οκτώβρη (2014-10-04 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στο ξεκλήρισμα (2012-11-03 00:00:00.0)
Αγώνας επιβίωσης για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους (2012-09-26 00:00:00.0)
Αύριο η διευρυμένη συνεδρίαση (2011-09-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στα Χανιά (2007-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ