Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σύντομα η απόφαση για την πορεία του έργου

Σύντομα αναμένεται να αποφασίσει ο ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) για την πορεία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των μεγάλων - κυρίως - επιχειρήσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα πολύτιμο και για τους κατοίκους των νησιών υπό την προϋπόθεση μιας λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διαχειριστής, σχετικά με τον αποκλεισμό της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια» από το σχετικό διαγωνισμό και την προσφυγή της στην Κομισιόν, για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ο ΑΔΜΗΕ «θα αξιολογήσει το προτεινόμενο κόστος και τους όρους που έχουν τεθεί και σύντομα θα αποφασίσει για την πορεία του Εργου». Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν μόνο τα «Ελληνικά Καλώδια» και μια Σύμπραξη των εταιρειών «Siemens AE - Prysmian Powerlink Srl - Nexans Norway AS».

Ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι η «Ελληνικά Καλώδια» αποκλείστηκε λόγω έλλειψης τεχνικής εμπειρίας και ότι οι αιτιάσεις της στην Κομισιόν είναι ίδιες με αυτές που απέρριψε το ΣτΕ, στο οποίο επίσης είχε προσφύγει η εταιρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ