Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, με νέα 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε χτες Τρίτη στις 6 το πρωί, με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση ανάκληση της δίωξης των παρουσιαστών της «Πρωινής ενημέρωσης» και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα. Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Λύση για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ, δηλώνοντας συγχρόνως την άρνησή τους στη συνέχιση της εργασίας τους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ηδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.

Με ψήφισμα της γενικής συνέλευσής τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ζητούν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, με σημείο καμπής την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που εκποιεί τα Ταμεία των δημοσιογράφων αλλά και κόντρα σε κάθε «άμεση ή έμμεση επιχείρηση λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθεροτυπίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ