Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ: «Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζεται ότι το χαράτσι για το 2011 δεν πλήρωσαν, μερικώς ή ολικώς, περίπου 500.000 μικροϊδιοκτήτες και το σχετικό ποσό που δεν πληρώθηκε υπολογίζεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ» (στο «capital.gr»).

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κόστος των μέτρων για συνταξιούχους, μισθωτούς και κοινωνικά αδύναμες ομάδες που ελάμβαναν μέχρι τώρα επιδόματα, όπως προκύπτει από την κοστολόγηση των μέτρων που επιχειρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ: «Οσο σκληρά και εν μέρει άδικα αν είναι ορισμένα από τα μέτρα (...) εναλλακτική λύση δεν υπάρχει» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΛΟΣ: «Εστω και δύσκολα, τα μέτρα αναμένεται να ψηφιστούν. Η ΔΗΜΑΡ θα δηλώσει "παρών", την Κυριακή όμως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό που ουσιαστικά αποτελεί την υλοποίησή τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά με την υποστήριξη και των τριών κομμάτων» (από το ΕΘΝΟΣ).

ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ: «Η υπερψήφιση των μέτρων όσο επώδυνα κι αν είναι (...) δεν αρκεί: η ύπαρξη μιας κυβέρνησης ευρείας στήριξης, όπως η σημερινή, είναι απαραίτητη πολιτική προϋπόθεση για τη συνέχεια, η οποία προμηνύεται ακόμα πιο δύσκολη (...) επόμενο βήμα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του κυβερνητικού σχήματος» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟ «PLAN B»: «Οι μειώσεις μισθών και οι αυξήσεις φόρων από μόνες τους δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα (...) αν δεν επιτευχθεί η πραγματική οικονομική μεταρρύθμιση η έξοδος από την Ευρωζώνη παραμένει μοναδική επιλογή» (το άρθρο σε «Bloomperg»/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ