Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Φιλολαϊκή διέξοδος με ΕΕ και μονοπώλια δεν υπάρχει

Από την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Στους ισχυρισμούς των Αντ. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου, αλλά και των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, απάντησε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τις ταξικές, ωμές και κυνικές τοποθετήσεις, διατράνωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν το λαό προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη για το κεφάλαιο.

Απαντώντας στις συκοφαντίες του Αντ. Σαμαρά ότι το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα φταίνε που έκλεισαν εργοστάσια στην Ελλάδα, τόνισε ότι η ΕΕ και η Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν αυτή που χρηματοδοτούσε το κλείσιμο και τη μεταφορά εργοστασίων σε άλλες χώρες. Υπενθύμισε ακόμα ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν αυτές που στους διάφορους Μποδοσάκηδες και Τσάτσους έδωσαν το αίμα του λαού και σήμερα ξεδιάντροπα θέτουν στο λαό το δίλημμα «ή θα πεθάνει, ή θα πεθάνει χειρότερα».

Ξεκαθάρισε ότι ή αργά ή γρήγορα ο φόβος θα γίνει οργή και η οργή δύναμη, αρκεί να γίνει συνειδητά και οργανωμένα. Τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «κόλαση ή ανατροπή», υπογραμμίζοντας ότι ο λαός ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει συσσωρεύσει τεράστια δύναμη και εμπειρία. Καλούμε, είπε, το λαό με βάση την πείρα του να σκεφθεί ψύχραιμα, αφού ο καπιταλισμός ως σύστημα τέλειωσε, τα πήρε όλα σε μια νύχτα και δεν μπορεί να δώσει τίποτα, η ΕΕ ολοένα και αποκαλύπτεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει και άρα διέξοδος φιλολαϊκή, χωρίς εξουσία στο λαό και έξοδο από την ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ