Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μονιμοποιηθούν οι γιατροί με θητεία

Τη μονιμοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών με θητεία, στα πλαίσια της μονιμοποίησης των εκτάκτων υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητά η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι θητείες των γιατρών καθιερώθηκαν με το νόμο 2071/1992, αλλά όσοι υπηρετούν στα νοσοκομεία κατέχουν οργανικές θέσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η ΕΙΝΑΠ ζητά επείγουσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, την υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας και με τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, που ασχολείται με το θέμα των εκτάκτων, για να ζητήσει το θέμα της μονιμοποίησης των γιατρών με θητεία.

Η ΕΙΝΑΠ έστειλε επιστολή προς τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για τη μονιμότητα των εκτάκτων και την καλεί να προχωρήσει στην επέκταση της ρύθμισης και για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με θητεία. «Η ΕΙΝΑΠ θα συνεχίσει να παλεύει για τη μονιμότητα όλων των λειτουργών του ΕΣΥ, όρο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του ΕΣΥ προς όφελος του ελληνικού λαού», τονίζεται στην επιστολή.

Οπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ στην επιστολή της, γιατροί που έχουν προσληφθεί με θητεία στα δημόσια νοσοκομεία έχουν κάνει προσφυγές για την ακύρωση των διαδικασιών για προσλήψεις με θητεία, επειδή πιστεύουν ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ