Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις και ελλείψεις

Απαντήσεις για τα ζητήματα των ελλείψεων εκπαιδευτικών και τις προωθούμενες συγχωνεύσεις ζήτησαν, χτες, εκπρόσωποι Ενώσεων Γονέων από περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας. Οπως ενημερώθηκαν, δεν υπάρχουν πιστώσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ αναφορά έγινε και στην επέκταση του ωραρίου των εκπαιδευτικών ως μέσο κάλυψης των αναγκών και στο νέο χωροταξικό σχεδιασμό των σχολείων που ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά. Οι γονείς πήραν την απάντηση ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται όχι μόνο για εξοικονόμηση πόρων αλλά και για την εφαρμογή «καινοτόμων προγραμμάτων», για να μπορούν τάχα να λειτουργήσουν όλες οι κατευθύνσεις στο λύκειο κ.ο.κ. Το οργανωμένο κίνημα των γονιών από την πλευρά του έχει διατυπώσει τη θέση του για το νέο σχολείο που οικοδομείται, το σχολείο της αγοράς, των χορηγών και των δεξιοτήτων σε βάρος της γνώσης, ενώ δηλώνει ότι για την πλήρη λειτουργία των σχολείων όρος είναι οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Επόμενο ραντεβού για τους γονείς είναι η κινητοποίηση που οργανώνουν στο υπουργείο Οικονομικών οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής έκαναν, χτες, κινητοποίηση και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Περιστερίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις επικείμενες συγχωνεύσεις τεσσάρων δημοτικών σχολείων σε δύο. Επίσης, προγραμματίζουν πικετοφορία για το ίδιο θέμα την Τρίτη 13 Νοέμβρη στο Μπουρνάζι.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη, στις 2 το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, αντιδρώντας στην επιχείρηση σύμπτυξης τμημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ