Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Μεγάλες ελλείψεις σε Γυμνάσια - Λύκεια

Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

Το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των σχολείων τελειώνει και τα περισσότερα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη εκπαιδευτικών. Μεταξύ αυτών το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Σκοπέλου (για τα οποία κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου), τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Βοιωτίας (Ερώτηση κατέθεσαν ο Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας).

Σύμφωνα με τις Ερωτήσεις, σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Σκόπελο: Σε κάθε τμήμα στοιβάζονται από 25 έως 27 μαθητές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο. Στο Γυμνάσιο λείπει Μαθηματικός και στο Λύκειο Φυσικός, με συνέπεια την απώλεια πολλών ωρών μαθημάτων και την εξώθηση των μαθητών στα φροντιστήρια. Δεν έχει προσληφθεί ακόμη καθαρίστρια στο Γυμνάσιο. Τα σχολεία παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης, με παράθυρα σάπια, πόρτες χαλασμένες, αίθουσες άβαφτες, κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν προσφέρουν ούτε προστασία ούτε ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυξημένες παραμένουν και οι οικονομικές υποχρεώσεις των σχολείων, λόγω της υποχρηματοδότησής τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαβεβαίωση από τη Σχολική Επιτροπή ότι θα διασφαλιστεί πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ παραμένουν άλυτα τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων για αναβάθμιση των εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικής - Χημείας, και δημιουργία εργαστηρίου Τεχνολογίας που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στη Δευτεροβάθμια του νομού Βοιωτίας, τα κενά στα σχολεία διαμορφώνονται ως εξής: ΕΠΑΛ Θήβας - ΣΕΚ Θήβας 9 κενά (1 Αγγλικών, 2 Γεωπόνοι, 1 Γιατρός, 1 Πληροφορικής, 1 Φιλόλογος, 2 Μηχανολόγοι, 1 Αισθητικής). Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου 5 κενά (1 Μηχανολόγος, 1 Ηλεκτρολόγος, 1 Γεωπόνος, 2 Νοσηλευτικής ή Γιατροί). ΕΠΑΛ Λιβαδειάς 3 κενά (1 Μαθηματικός, 1 Βρεφοκόμος, 1 Νοσηλευτικής), 1ο Γυμνάσιο Θήβας 1 Μαθηματικός, 5ο Γυμνάσιο Θήβας 1 Γερμανικών, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς 1 Μαθηματικός, Λύκειο Ορχομενού 1 Χημικός.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα κενά που ήδη υπάρχουν τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε καθαρίστριες.
  • Αν και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι ατέλειωτες χαμένες ώρες μαθημάτων.
  • Αν θα επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων της Σκοπέλου με την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ