Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
«Κόκκινη» υπεροχή

Ιδανική αρχή και ανάλογο τέλος ήταν η υπόθεση «Γκραν Πρι Μαλαισίας» για τη Φεράρι. Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ο πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά στους τελευταίους 6 αγώνες της Φόρμουλα 1 και πηγαίνει ολοταχώς για να σπάσει το ρεκόρ του Ιταλού Αλμπέρτο Ασκάρι, ο οποίος το 1952 και το 1953 είχε τερματίσει 9 συνεχόμενες φορές πρώτος.

Στη Μαλαισία τα πάντα κύλησαν όπως αναμενόταν. Τα δύο μονοθέσια της Φεράρι ξεκίνησαν δυνατά αφήνοντας πίσω τους τις Μακ Λάρεν των Κούλθαρντ και Χάκινεν. Παρά τα συνεχόμενα λάθη των δύο οδηγών της Ιταλικής ομάδας (βρέθηκαν στη 10η και 11η θέση ύστερα από έξοδο από την πίστα, λάθος των τεχνικών στα λάστιχα), οι διώκτες τους δεν τα εκμεταλλεύτηκαν δεόντως και η αντεπίθεση απέφερε καρπούς. Ο Σουμάχερ τερμάτισε στην πρώτη θέση, ο ομόσταυλός του, Μπαριτσέλο, στη δεύτερη και ο Κούλθαρντ στην τρίτη. Από την άλλη, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκα Χάκινεν, απογοήτευσε με την απόδοσή του και περιορίστηκε στην έκτη και τελευταία σε βαθμούς θέση. Αντίθετα, ο αδελφός του πρωταθλητή, ο Ραλφ Σουμάχερ, έδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητές του καθώς τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ μπροστά του ήταν ο Γερμανός Φρέντσεν.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Μ. Σουμάχερ βρίσκεται πρώτος με 20 βαθμούς και ακολουθούν οι Κούλθαρντ και Μπαριτσέλο με 10.

Στους κατασκευαστές πρώτη είναι η Φεράρι με 30 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Μακ Λάρεν με 11 και πίσω της η Τζόρνταν με 5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ