Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Συντονίζονται ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα

Να συντονίσουν τη δράση τους απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου Φιλίππου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν. Οπως διαπίστωσαν, ο όμιλος προχωρά σε απολύσεις (ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΕΛΜΠΙΣΚΟ), μειώσεις μισθών με προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ μεικτά (ΕΒΓΑ), καθυστερήσεις πληρωμών (ΚΑΝΑΚΗΣ, ΕΒΓΑ), ενώ επί τρία χρόνια, και παρά την αύξηση των παραγόμενων προϊόντων, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά αύξηση στους μισθούς.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων ΑΠΟ ΜΟΡΝΟΣ, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, επισημαίνουν: «Αν είχαμε συντονίσει τη δράση μας και αγωνιζόμαστε με αλληλεγγύη μεταξύ μας, σαν ένας άνθρωπος, αυτά τα μέτρα πιθανόν δε θα είχαν περάσει ή θα τους είχαμε δυσκολέψει. Πέρασαν γιατί ο καθένας ασχολούνταν μόνο με το χώρο που εργάζονταν. Αυτό διευκολύνει τον όμιλο να περνά τα μέτρα. Τώρα ο όμιλος θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών (π.χ. ΜΟΡΝΟΣ), να αλλάξει το χρόνο εργασίας (ΒΙΣ, ΜΟΡΝΟΣ, εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Αμύνταιο).

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους: 1. να γίνουν μέλη των σωματείων τους, 2. να συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή των σωματείων, μέσα από τη δράση τους συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός, κοινός είναι ο αντίπαλός μας. Ενωμένοι θα νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ