Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ανάπτυξη» για τα μονοπώλια

«Οχι στη λιτότητα. Ανάπτυξη τώρα», ήταν το σύνθημα στο κεντρικό πανό ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στη χτεσινή κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων.

Αυτές οι δυνάμεις μένουν πίσω από το γενικόλογο αυτό σύνθημα, προσπαθώντας να κρύψουν ότι αναφέρονται στην ανάπτυξη που υπήρχε πριν ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, η οποία οδήγησε στο ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Τον καιρό εκείνης της ανάπτυξης, γέμισαν σεντούκια ολόκληρα πολυεθνικών και καταθέσεις δισεκατομμυρίων έκαναν (και συνεχίζουν) να κάνουν βόλτες σε τράπεζες και «οφ σορ» σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την ανάπτυξη ελπίζουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ότι θα επανέλθει, για να εξασφαλιστούν νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Μάλιστα, για να μη ξεχνάμε, στο όνομα αυτής της ανάπτυξης, ήταν που πριν την κρίση η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), για να μην το ξεχνάμε, δήλωνε τη στήριξή τους στην απελευθέρωση των αγορών εργασίας και στην κατεδάφιση κάθε εργατικού δικαιώματος. Μ' αυτούς διαδηλώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κινητοποιήσεις με τέτοιο προσανατολισμό τρέχει, τέτοια «ανατροπή» θέλει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ