Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Παρατηρητήριο για τη «σχολική βία»

Συνεχίζονται οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας για τη λεγόμενη «σχολική βία», μέσω των οποίων πολλαπλοί μπορεί να είναι οι σκοποί, καθώς μπορεί να βαφτίζεται «σχολική βία» οποιαδήποτε συμπεριφορά, που δεν εξυπηρετεί το κυρίαρχο σύστημα (κινητοποιήσεις μαθητών κ.ά.).

O υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, ανακοίνωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, τη δημιουργία «Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού», το οποίο θα έχει σκοπό «δράσεις» και σχεδιασμό για το θέμα. Οι «δράσεις» του Παρατηρητηρίου θα πραγματοποιούνται, κατά τόπους, και από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μαζί με αρμόδιους φορείς.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά ανακοινώθηκαν 10 δράσεις, μεταξύ των οποίων η λειτουργία κέντρων καταγραφής περιστατικών, εκπαίδευση διευθυντών σχολείων ανά περιφέρεια, πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών (σε δεύτερη φάση), πρόγραμμα κατάρτισης γονέων, λειτουργία κινητής μονάδας παρέμβασης σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης, έρευνα για ανίχνευση και παρακολούθηση «αντικοινωνικών συμπεριφορών στο σχολείο», καμπάνια «κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ