Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚ ΚΙΝΑΣ
Σήμερα η ανακοίνωση της ηγεσίας

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου ΚΚ Κίνας, με την εκλογή 205μελούς Κεντρικής Επιτροπής, από τους 2.307 συνέδρους. Στη νέα Κεντρική Επιτροπή δεν εξελέγησαν ο Κινέζος πρόεδρος και απερχόμενος γγ του ΚΚ Κίνας, Χου Ζιντάο, ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουέν Ζιαμπάο. Ο Κινέζος Πρόεδρος στην ομιλία του σημείωσε ότι το Συνέδριο ανέδειξε τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, δίνοντας τη θέση των γηραιότερων σε νεότερους.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της πρώτης ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής για το ποιοι εκλέγονται στο Πολιτικό Γραφείο και την Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου, καθώς επίσης και ο νέος Γενικός Γραμματέας - ο οποίος αναμένεται να είναι ο Ζι Τζίνπινγκ.

Το Συνέδριο του ΚΚ Κίνας κινήθηκε στη γνωστή γραμμή του λεγόμενου «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά», που είναι διαδικασία ενίσχυσης των καπιταλιστικών σχέσεων που διευρύνει τις ταξικές κοινωνικές ανισότητες. Δεσμεύτηκε για μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς που είναι συνακόλουθο αυτής της πορείας και επίσης έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της άμυνας σε ένα περιβάλλον οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπου συμμετέχει ενεργά και η Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ