Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητός αποπροσανατολισμός του λαού

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ο κ. Σαμαράς με απύθμενο θράσος συνεχίζει να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν γνωρίζουμε αν η παρατεταμένη αισιοδοξία του για την "επιτυχία" του προγράμματος αφορά στην έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας (...) ή στην πλήρη απουσία της κυβέρνησής του από τις διαπραγματεύσεις για το χρέος (...) συνεχίζει να ταξιδεύει στην Ευρώπη, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους την υποταγή του στην τρόικα»...

Αυτά σχολιάζει ο ...«ανυπότακτος» ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Μάλτα. Δε γνωρίζει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστών και προφανώς ούτε που του περνάει απ' το μυαλό ότι ο λόγος είναι πως το «πρόγραμμα» πέτυχε τους στόχους του. Ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την κερδοφορία του, διαμόρφωσε τις συνθήκες, ώστε μετά απ' αυτήν να δει τα κέρδη του να εκτοξεύονται, φόρτωσε στις πλάτες του λαού το μεγάλο όγκο των συνεπειών της κρίσης, μιας και τα βάσανα του λαού είναι ευλογία για τους κεφαλαιοκράτες, κ.λπ. Αναρωτιόμαστε πώς και διέφυγε στα «τζιμάνια» του ΣΥΡΙΖΑ αυτός, ο πραγματικός στόχος του προγράμματος. Ως θιασώτες της ΕΕ σίγουρα θα τον είχαν εντοπίσει πριν τα μνημόνια στις ευρωενωσιακές συνθήκες και συμφωνίες. Σίγουρα κάτι θα έχουν ακούσει για πανομοιότυπα μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ, ανεξαρτήτως του πόσο «υπάκουοι» ή «ανυπάκουοι» είναι οι κυβερνώντες τους, αν διαθέτουν διαπραγματευτική δεινότητα ή όχι.

Βεβαίως, όμως, και δεν τους διέφυγε. Σκόπιμα φλυαρούν περί της δήθεν «αποτυχίας» του προγράμματος και σκόπιμα ενοχοποιούν γι' αυτό τη δήθεν διαπραγματευτική αφωνία της κυβέρνησης. Συνειδητά, φτιάχνουν ένα σκιάχτρο της πραγματικότητας για να παριστάνουν ότι κάτι πολεμάνε. Για να ισχυρίζονται εμμέσως ότι αυτοί θα «πετύχουν», γιατί τάχα θα διαπραγματευτούν καλύτερα. Κρύβοντας απ' το λαό ότι καμία επιτυχία προς όφελός του και καμία διαπραγμάτευση για τα συμφέροντά του δεν μπορεί να γίνει εντός της εξουσίας των μονοπωλίων και της ευρωενωσιακής τους λυκοσυμμαχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ