Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
24ωρη απεργία αύριο σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες

Στη συγκέντρωση, 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Με απεργιακές και άλλων μορφών κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να αντιδρούν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σημαντικό βήμα αγωνιστικού συντονισμού στην Αττική, αποτελεί η αυριανή απεργία στην οποία έχει καλέσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Το Συνδικάτο καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στους Δήμους και στην Περιφέρεια στην απεργία που έχει κηρύξει αύριο Δευτέρα 19 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 π. μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Απεργία για αύριο έχουν αποφασίσει και τα επιχειρησιακά σωματεία στους Δήμους Περάματος, Πετρούπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Ακόμα, αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ηλιούπολης θα κάνουν κατάληψη σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν ληφθεί και σε άλλους Δήμους.

Αύριο ακόμα απεργούν οι Σύλλογοι Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Αττικής και Μακεδονίας - Θράκης, οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στο ΥΠΕΚΑ και στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περασμένη Τρίτη έστειλε εγκύκλιο στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας: Μέσα σε πέντε μέρες, από τη δημοσίευση του νόμου, να αποστείλουν στο υπουργείο τον κατάλογο α) των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα (αφορά σε εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ή άλλης, όπως λέγεται, «αξιόπιστης διαδικασίας») και β) τον κατάλογο των υπαλλήλων που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία κατ' εφαρμογή των νέων πειθαρχικών διατάξεων. Μέσα σε 10 μέρες οι ίδιες υπηρεσίες οφείλουν να στείλουν στο υπουργείο και τα αντίστοιχα αντίγραφα των διοικητικών πράξεων.

Επίσης προβλέπεται η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς που αφορά στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι κάθε στιγμή στη διάθεση της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία και στο Δημόσιο κόντρα στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (2024-04-13 00:00:00.0)
6 Μάη: Πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο (2021-04-23 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις (2019-10-23 00:00:00.0)
Δέκα και σήμερα μέχρι την απεργία (2005-03-06 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας (2000-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ