Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε κουβέντα για αγώνες

Το τι εννοεί κάτω από τη λέξη «αγώνες», όταν καμιά φορά τη θυμάται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, φάνηκε και από τη στάση της στην πρόταση της ΔΑΣ για προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 5 Απρίλη, με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, για την κοινωνική ασφάλιση. Η πρόταση απορρίφθηκε πάραυτα, ενώ από κοινού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ενέκριναν το λεγόμενο Πρόγραμμα Δράσης, στο οποίο δεσμεύονται για τη συνέχιση του «κοινωνικού διαλόγου».

Με το ψήφισμά της η ΔΑΣ απαίτησε ν' αποσυρθεί το κυβερνητικό κατασκεύασμα που διαλύει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και καταδίκασε τα παζάρια του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου.

Με το ψήφισμα που κατατέθηκε και που οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις θα το θέσουν σε «ψηφοφορία» μέσα στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων απαιτείται: Η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση των συντάξεων, η καταβολή τον οφειλομένων από το κράτος και τους εργοδότες και η διατήρηση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών.

Η ΔΑΣ κατέθεσε στο συνέδριο και ψήφισμα για τους μετανάστες, το οποίο και αυτό απορρίφθηκε. Στο κείμενο του ψηφίσματος απαιτείται να σταματήσει το αίσχος των διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών και να διεκδικηθεί ισοτιμία στη ζωή και τα δικαιώματα. Με πρόταση της ΔΑΣ, που υποστηρίχτηκε και από την «Αυτόνομη Παρέμβαση», κατατέθηκαν άλλα δύο ψηφίσματα - απορρίφθηκαν και τα δύο - σχετικά με τον «τρομονόμο» και το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις λαϊκές συγκεντρώσεις και πορείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ