Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΘ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κλειστά σχεδόν τα μισά κρεβάτια

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επικίνδυνες διαστάσεις για τον πληθυσμό της Θεσσαλίας αποκτούν οι ελλείψεις σε στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι λειτουργούν τα 12 από τα 20 κρεβάτια που υπάρχουν ως υποδομή λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων, αφού οι ασθενείς της περιοχής που έχουν ανάγκη εντατικής θεραπείας διαχέονται σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι τα στοιχεία που δίνουν οι επιστημονικοί φορείς για τις ελλείψεις στις Εντατικές Μονάδες είναι «στοιχεία εντυπωσιασμού και δεν είναι αληθή.

Ισχυρίστηκε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η αναλογία των υπηρετούντων γιατρών είναι σύμφωνη με τη διεθνή αναλογία και είπε ότι οι πόροι που διαθέτει το υπουργείο θα διατίθενται με «σύνεση και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία» (!) κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις θα συνεχιστεί.

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Λαμπρουλης υπογράμμισε ότι με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική οδηγούνται σε αργό θάνατο τα δημόσια νοσοκομεία και ο ίδιος ο ελληνικός λαός και ως αποτέλεσμα είναι να ανθούν τα ιδιωτικά κέντρα που κερδοσκοπούν ασύστολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ