Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ ΧΑΝΙΑ
Σίτιση και στέγαση, δικαίωμα όλων των φοιτητών

Μετά από δύο μήνες κινητοποιήσεων του συλλόγου φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, εγκρίθηκε από το υπουργείο κονδύλι ύψους 220 χιλιάδων ευρώ για την άμεση κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι για σίτιση και στέγαση.

Από την αρχή της χρονιάς, το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξυμένο. Οι αιτήσεις για σίτιση έφτασαν τις 1.000 και καλύφθηκαν μόλις 600, ενώ για στέγαση οι αιτήσεις έφτασαν τις 240 με τα κτίρια της εστίας να μπορούν να καλύψουν μόνο 78 θέσεις.

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ και με αποφάσεις στους συλλόγους οργανώθηκαν επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, με αίτημα να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των φοιτητών για σίτιση - στέγαση.

Με την ανακοίνωση των λιστών με τους φοιτητές που θα στεγάζονταν δωρεάν στην Εστία, από τις οποίες είχαν «κοπεί» φοιτητές που ήταν δικαιούχοι την περσινή χρονιά, οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Φοιτητικής Μέριμνας με μαζική συμμετοχή των εστιακών φοιτητών. Η επιμονή και η αταλάντευτη στάση των φοιτητών έφεραν ως αποτέλεσμα την έγκριση του κονδυλίου για την άμεση στέγαση και σίτιση όλων των φοιτητών που είναι δικαιούχοι για το 2012, ενώ το υπουργείο εγγυήθηκε ότι θα δοθεί κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών και για το 2013.

Οι φοιτητές το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, σε συνδυασμό με την πάλη για την κάλυψη όλων των αναγκών για σίτιση - στέγαση, για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ