Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μπλόκο στα μέτρα και αγώνας με προσανατολισμό

Με το σύνθημα «ΟΧΙ σε όλες τις απολύσεις - Στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις!» η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί στην αυριανή στάση εργασίας (11 π.μ.- 3 μ.μ.) που θα γίνει στο Δημόσιο.

«Οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στα νοσοκομεία και στην πρόνοια, μπορεί να εξαιρούνται από τις απολύσεις, δεν εξαιρείται όμως κανένας από τις απολύσεις μέσω αξιολόγησης ή της κατάργησης οργανικών θέσεων μέσω της συγχώνευσης των δημόσιων νοσοκομείων και των κλινικών» υπογραμμίζει η Πανελλαδική Γραμματεία και τονίζει: «Δε φτάνει να λες μόνο να μην απολυθεί κανείς, όπως λέει η πλειοψηφία στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Πρέπει ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε αγωνιστικά, να κλιμακώσουμε την πάλη για να έχει ο λαός δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, να σταματήσουν τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν με κριτήριο τα έσοδα και τα κέρδη, να είναι επιχειρήσεις. Να μην καταργηθεί και να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο ή κλινική, καμιά σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να έχει ο αγώνας προσανατολισμό και στόχο να διαγραφεί μονομερώς το χρέος. Να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να γίνει ο λαός νοικοκύρης του πλούτου που παράγει. Οσο η υγεία είναι εμπόρευμα, όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια και η χώρα παραμένει ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί. Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης. Να δυναμώσει οργανωμένα και μαζικά η αλληλεγγύη στους άνεργους κι ανασφάλιστους ασθενείς, στους μετανάστες.

Κανένας μόνος του! Ολοι μαζί μπορούμε! Να γίνουν παντού μαζικές γενικές συνελεύσεις που θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων, τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Να απομονώσουμε αυτούς που υπονομεύουν τους αγώνες, με τις "έξυπνες" δήθεν μορφές πάλης, καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν χρήση ρεπό, αδειών ή τις "ευλογίες" της εργοδοσίας.

Τις προτάσεις αυτές κάναμε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ και τις απέρριψαν οι άλλες δυνάμεις.

Καλούμε τα ΔΣ σωματείων, να πάρουν μέτρα οργάνωσης της στάσης εργασίας, της κλιμάκωσης της πάλης. Εκεί όπου βάζουν εμπόδια, να οργανώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κινητοποίηση συγκροτώντας επιτροπές αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 24 Ιούλη (2013-07-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (2011-07-21 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι (2007-06-13 00:00:00.0)
Πανυγειονομική κινητοποίηση την Τρίτη (2000-10-28 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για την πανελλαδική κινητοποίηση (2000-10-24 00:00:00.0)
Ζητούν προσλήψεις και αυξήσεις (1998-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ