Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκέμβρη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τοπική Διοίκηση από το νέο Μνημόνιο και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Μίλησε για «εκρηκτικές καταστάσεις», για «διάλυση υπηρεσιών» και «αποδιάρθρωση των οργανισμών τους» και πως «η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει το μέτρο».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αρκέστηκε να πει ότι θα υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ για τη συνταγματικότητα της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των τελών από τους δημάρχους. Παράλληλα, ανακοίνωσε έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, για τις 3 Δεκέμβρη, στην Αθήνα.

Το πνεύμα, πάντως, που διαπνέει τον ίδιο και τις δυνάμεις που ελέγχουν την ΚΕΔΕ το έδωσε, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εκεί ξεκαθάρισε ότι η ΚΕΔΕ θα ξεκινήσει έναν ακόμη κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων, γιατί επιζητεί τη συνεννόηση και δε θέλει τη σύγκρουση. «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση - ανέφερε - θα αντιδράσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ