Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αθλιοι εκβιασμοί για τη διαθεσιμότητα

Τελεσίγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν έχουν στείλει τις λίστες με τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα έστειλε χτες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα, το υπουργείο απέστειλε νέα εγκύκλιο, με την οποία υπενθυμίζει στις υπηρεσίες τις προβλέψεις του νέου μνημονίου και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το γεγονός ότι από τη δημοσίευση του Ν. 4093/12-11-2001 έχουν, ήδη, τεθεί σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί από τις υπηρεσίες να αποστείλουν τους καταλόγους αυτών των υπαλλήλων εφόσον δεν το έχουν πράξει. Για τις περιπτώσεις που αυτό δε γίνει, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει: «Η παράλειψη των Διευθύνσεων Διοικητικού Προσωπικού δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ισχύει από τη δημοσίευσή του. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ως αρμόδιος φορέας, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου. Για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατ' ανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες».

Αυτό σημαίνει ότι θα ληφθεί υπόψη η τελευταία ενημέρωση του μητρώου Μισθοδοτούμενων από τις υπηρεσίες, με πιθανό ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να πληρωθούν με το 75% του μισθού τους, υπάλληλοι οι όποιοι εξαιρούνται από αυτήν τη διαδικασία, αλλά δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της απογραφής με τις τελευταίες μεταβολές στην υπηρεσιακή και προσωπική τους κατάσταση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόβλημα με την αποστολή στοιχείων υπάρχει κυρίως με τους ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ