Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να καταργηθεί κάθε χαράτσι στα νοσοκομεία

Κινητοποίηση, χτες, στα δύο νοσοκομεία του νομού

Κινητοποίηση στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας - το Νομαρχιακό και το Πανεπιστημιακό - οργάνωσε, χτες το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με βασική διεκδίκηση την κατάργηση των χαρατσιών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που θα παρέχει σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας σε όλο το λαό.

Οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση απέκλεισαν, συμβολικά, για μία και πλέον ώρα τα «γκισέ» των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα, να μην πληρώνουν οι ασθενείς το 5ευρω «χαράτσι» εισόδου στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΕΚΛ ενημέρωνε τον κόσμο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί, για τα νέα χαράτσια που η κυβέρνηση επέβαλε στην υγεία του λαού, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 7 Νοέμβρη.

Το ΕΚΛ, μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις, (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ) και τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που δρουν στην περιοχή, θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την πάλη για τα ζητήματα της υγείας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, διεκδικώντας:

  • Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα, (25ευρω για εισαγωγή στο νοσοκομείο, 15% συμμετοχή για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις στις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΠΥ ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας, ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο Υγείας κ.ά.).
  • Να καλυφθεί από το κράτος η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και των προνοιακών ιδρυμάτων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ