Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα εκτελούν συνταγές μόνο με άμεση πληρωμή

Μόνο η ΔΗΠΑΚ διαφώνησε

Εναν ακόμα Γολγοθά με πρόσθετα χαράτσια για τα φάρμακά τους θα ανεβούν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μετά την - κατά πλειοψηφία - χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για τα χρωστούμενα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το αναδρομικό rebate: Απ' το ερχόμενο Σάββατο, και για μια τουλάχιστον βδομάδα, θα πληρώνουν εξολοκλήρου τα φάρμακά τους απ' την τσέπη τους και στη συνέχεια θα διεκδικήσουν τα χρήματά τους απ' τον ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που και αυτή η διαδικασία δυσκολεύεται περαιτέρω μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την παραπάνω απόφαση υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις των φαρμακοποιών, πλην της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ). Δεν είναι δυνατόν η υπεράσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών να συνοδεύεται με την καταπάτηση του δικαιώματος των ασφαλισμένων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ στο ΔΣ του ΠΦΣ, Γιάννης Καβαλάρης. Πρότεινε 48ωρες απεργίες και συντονισμό με τους ασφαλισμένους.

Τελικά το ΔΣ του ΠΦΣ αποφάσισε και 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Νοέμβρη. Τη Δευτέρα θα γίνει συγκέντρωση των φαρμακοποιών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39, Μαρούσι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ