Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Των αγροτών τα ... βιβλία

Σε σχόλιό της για τις «πανηγυρικές» δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ότι με εντολή του πρωθυπουργού το κόστος των λογιστών για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους θα το αναλάβει η κυβέρνηση, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με την άγρια φορολογία και το κράτημα λογιστικών βιβλίων που αποφάσισε κλέβοντας εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ από τους αγρότες.

Με την πολιτική της κόβει το 5% της επιστροφής του ΦΠΑ, είναι αμφίβολο αν θα δοθεί η υπόλοιπη επιστροφή για το πετρέλαιο, αυξάνουν τα ασφάλιστρα σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, στο αγροτικό ρεύμα, στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, φορολογούνται τα χωράφια και τα σπίτια, κόβονται χιλιάδες αγροτικές συντάξεις, αυξάνει το κόστος παραγωγής και οι τιμές πώλησης είναι εξευτελιστικές.

Και μέσα σε αυτή τη λαίλαπα αντιαγροτικών και αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, βγαίνει περιχαρής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, να πανηγυρίσει με μια δήλωση - κοροϊδία ότι με εντολή του πρωθυπουργού το κόστος των λογιστών για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες και κτηνοτρόφους θα το αναλάβει η κυβέρνηση... Δηλαδή, τη θηλιά που θα φορολογείται η φτώχεια της αγροτιάς μάς τη δίνουν τσάμπα.

Δεν ξέρουμε πού νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Χαρακόπουλος αλλά να του θυμίσουμε πως υπάρχει και φιλότιμο! Θα πάρει την απάντησή του σύντομα από τους ίδιους τους αγρότες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ