Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμώντας και μαθαίνοντας για τη δράση της ΟΚΝΕ

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής οργάνωσης έγινε το Σάββατο

Ο Θ. Χριστίδης
Ο Θ. Χριστίδης
Εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μαζική συμμετοχή της σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Μίλησε ο Θανάσης Χριστίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρουσιάστηκε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της ΚΝΕ, με θέμα «Η αταλάντευτη δράση των κομμουνιστών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για το βρώμικο ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Χριστίδης αναφέρθηκε στη δράση της ΟΚΝΕ, την παρέμβασή της στους χώρους που ζούσε, δούλευε και μορφωνόταν η νεολαία.

«Δρούσε κάτω από όλες τις συνθήκες για να φτάνει στη νεολαία η πολιτική του Κόμματός μας. Ανέπτυξε πλούσια ιδεολογική, πολιτική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα. Διαπαιδαγώγησε μια γενιά νέων στο πνεύμα των ιδανικών του ΚΚΕ. Ηταν πραγματικά πρωτότυπη και πολλές φορές επικίνδυνη η προπαγανδιστική της δουλειά. Οργάνωσε τη νεολαία σε όλους τους χώρους. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα η δράση της μέσα στους φαντάρους, στήνοντας παράνομες οργανώσεις στο στρατό. Η ΟΚΝΕ ανέπτυξε πλούσια δράση στο πλευρό του Κόμματος ενάντια στη δικτατορία του Μεταξά παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες. Στις φυλακές εκείνη την περίοδο το Κόμμα μας και η νεολαία του στέκονται παλικαρίσια απέναντι στους ταξικούς εχθρούς μας. Το αποτέλεσμα ήταν να γραφτεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας», ανέφερε.


Ο Θ. Χριστίδης, σημείωσε ότι οι νέοι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, τιμούν όλους αυτούς, τους νέους κομμουνιστές που ήταν αδιάλλακτοι με τον ταξικό εχθρό. «Αυτοί οι σύντροφοι φωτίζουν το δρόμο μας. Αυτοί που δεν υπέγραψαν ποτέ δήλωση μετανοίας. Αυτοί που ξεψύχησαν βγάζοντας μόνο τρία γράμματα από το στόμα τους: ΚΚΕ! Αυτοί που δεν πρόδωσαν τα ιδανικά μας, το σκοπό της πάλης μας, το Κόμμα μας, το λαό μας».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας αλλά και αποσιώπησης ή διαστρέβλωσης της συμβολής του ΚΚΕ στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου, σημείωσε: «Δεν περιμένουμε μέσα από τα βιβλία στα σχολεία ή στα πανεπιστήμια να γίνει έστω και μια αναφορά για την προσφορά της ΟΚΝΕ στη νεολαία. Στο αστικό εκπαιδευτικό σύστημα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια διδάσκεται η ιστορική ανακρίβεια, η μισή αλήθεια, το ξαναγράψιμο της ιστορίας, η ψεύτικη πληροφορία με σκοπό η νεολαία να μη βγάλει συμπεράσματα, να διδάσκεται από μικρή ηλικία ότι έτσι είναι τα πράγματα και έτσι θα μείνουν. Φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι τη συνάντηση της νέας γενιάς με την ιστορία του ΚΚΕ, με τον ηρωισμό των κομμουνιστών. Τρέμουν στην ιδέα, οι νέοι που υποφέρουν να ποτιστούν με την ανατρεπτική πολιτική του Κόμματος μας που δίνει διέξοδο στα φλέγοντα προβλήματά μας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Ηρθε η ώρα όλοι οι νέοι που σήμερα βιώνουν την εκμετάλλευση να ριχτούν στο καινούργιο. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, με οργάνωση στην ΚΝΕ στην πάλη για το σοσιαλισμό. Γιατί η θεωρία μας είναι ό,τι πιο καινούργιο, ό,τι πιο προοδευτικό έχει βγάλει το ανθρώπινο μυαλό.

Οταν η κυρίαρχη τάξη σαπίζει, η σαπίλα κυριαρχεί. Για να την διώξουμε χρειάζεται πίστη και γνώση ότι το μέλλον μας μπορεί να αλλάξει. Οτι μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Τότε και η ζωή μας, μέσα από αυτόν τον αγώνα θα είναι γεμάτη, πρωτοπόρα, φωτεινή.

Η πολιτική μας και η ιδεολογία του Κόμματός μας είναι το στέρεο υπόβαθρό μας, είναι βασικό όπλο για την οργάνωση της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η σπορά που έριξαν οι παλιότεροι σύντροφοί μας της ΟΚΝΕ, είναι βαθιά, τίμια και δυνατή. Οτι είναι σπορά που μένει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Μεγαλώνει με σκοπό τη συγκέντρωση δυνάμεων, με σκοπό την αλλαγή τάξης στην εξουσία, με σκοπό το σοσιαλισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! (2023-02-09 00:00:00.0)
Τα μέλη της ΚΝΕ φιλοδοξούμε να φανούμε άξιοι συνεχιστές των ηρώων που δημιούργησαν το ΚΚΕ και η ΟΚΝΕ (2022-11-30 00:00:00.0)
Σήμερα ο ιστορικός περίπατος στην Καβάλα (2017-07-01 00:00:00.0)
Μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ στις 20 Φλεβάρη (2016-02-10 00:00:00.0)
Η ίδρυση και η δράση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ) (2012-12-02 00:00:00.0)
Η ΟΚΝΕ στην αντιδικτατορική πάλη (1998-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ