Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συνεχίζουν ενάντια στις συγχωνεύσεις

Νέα μαζική κινητοποίηση έκαναν χτες η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων, Ενώσεις Γονέων, σύλλογοι διδασκόντων και 15μελή σχολεία. Συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή και από 'κει με πορεία πήγαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια απαίτησαν να μη γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος σε κανένα σχολείο και όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές. Η διευθύντρια, επικαλούμενη το νόμο, τους ενημέρωσε πως θα γίνουν συγχωνεύσεις σε 7 τμήματα Γυμνασίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται συγχωνεύσεις και σε 4 Λύκεια.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αποχώρησαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να βάλουν φραγμό συνολικά στην πολιτική που ασκεί το υπουργείο Παιδείας με συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολείων, περικοπές των δαπανών για την Παιδεία. Αλλωστε οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, όπως επισημάνθηκε, έφεραν αποτέλεσμα καθώς αρχικά οι προθέσεις ήταν για 100 συμπτύξεις τμημάτων Γυμνασίων και μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, μειώθηκαν στις 7.

Στη συνέχεια, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων, αποφάσισαν νέα κινητοποίηση για αύριο Πέμπτη. Στις 12.30 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Μέγαρο Μουσικής και από κει με πορεία θα πάνε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Στο Περιστέρι

Σε νέες πρωτοβουλίες για προβλήματα της εκπαίδευσης προχωρούν η Ενωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων του Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου». Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για τα εκπαιδευτικά κενά, παρέμβαση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη χρηματοδότηση και νέα σύσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, ημέρα αφιερωμένη στα ΑμΕΑ, για τα προβλήματα στο χώρο της ειδικής αγωγής και την οργάνωση της πάλης. Στο μεταξύ, προχτές το απόγευμα, οι παραπάνω φορείς διοργάνωσαν με επιτυχία συναυλία με τον Κώστα Μάντζιο στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ